Stap-voor-stap instructies van een keuken

Stap-voor-stap instructies van een keuken

De keuken is de werkplaats van de huisvrouw. In een gemiddeld huishouden besteedt zij het equivalent van 3 volle maanden per jaar - 24 uur per dag, de klok rond - aan het bereiden, koken en serveren van voedsel, het bakken van taarten en gebak en het afwassen van potten en pannen.


Het moderniseren van een keuken om er prettiger in te kunnen werken en om extra comfort en tijdwinst toe te voegen, is het ideaal van elke huisvrouw. De keuken is een ruimte die vraagt om een grote uitgave van geld, maar als het eenmaal verstandig is gebouwd, zult u blij zijn dat u de investering gedaan.

Tot een paar jaar geleden, het moderniseren van een keuken betekende de aanschaf van een nieuwe koelkast, bereik, een combinatie spoelbak en het schilderen van de keuken in een heldere, glanzend wit. We hebben een lange weg afgelegd in slechts een paar jaar. Het meest opvallende aspect van de hedendaagse keuken is de kleur. Wit is vervangen door meer verfijnde kleuren. Het aanrecht is groter geworden. De opbergruimte is zo ontworpen dat alle beschikbare ruimte maximaal wordt benut. Alles is binnen handbereik. De keuken van vandaag gaat op in het huis. Het is geen aparte kamer, maar een deel van het huis woonruimte.

De apparatuur in de keuken is van deze tijd! Alles is opnieuw ontworpen om het leven in de keuken gemakkelijker en efficiënter te maken. Afzuigventilatoren onder kleurrijke afzuigkappen boven het fornuis verwijderen het vuil en de onaangename rook- en kookgeuren. In de modernere keuken is de oude fornuis-ovencombinatie vervangen door aanrechtbladen en ingebouwde ovens. Automatische apparaten laten de keuken praktisch zichzelf bedienen.

De koelkast heeft een nieuwe metgezel in de keuken. Hoewel koel-vriescombinaties zeer populair zijn, geven veel huisvrouwen er de voorkeur aan om naast de koelkast in de keuken ook een rechtopstaande vrieskast te hebben. De witte look is aan het overgaan. Apparaten in aantrekkelijke kleuren winnen aan populariteit. Er zijn modellen op de markt gebracht waarbij stof over de deur van het apparaat kan worden aangebracht, zodat de koelkast kan worden afgestemd op de keukengordijnen.

Ingebouwde keukenkast

De traditionele keuken heeft veel onder- en bovenkasten; nadat de koelkast, het aanrecht en het fornuis op hun plaats zijn gezet, is er praktisch geen ononderbroken wandruimte meer over. Hier is een ongebruikelijke behandeling van een keuken. Deze "alles-in-één" keukenkast is een van de beste manieren om keukengerei, boodschappen en schoonmaakspullen op te bergen. Als het tijd is om een maaltijd te bereiden, worden de deuren geopend en is alles wat nodig is binnen handbereik. Na de maaltijd worden de deuren gesloten en wordt één kant van de kamer een prachtige fotowand. De kleurrijk versierde deuren voegen een aangename noot toe aan de keuken, heel anders dan de voorraadkastingang die in veel oudere huizen te vinden is.

Als u artistiek aangelegd bent, kunt u uw eigen aantrekkelijke deur schilderen. Als u zich echter niet op uw plaats voelt in een schilderskiel, kunt u aantrekkelijke muurschilderingen kopen in de vorm van behang en deze op de deur aanbrengen. U kunt ook muurschilderingen in contourvorm kopen, deze op de deuren plakken en ze vervolgens zelf volgens de instructies beschilderen.

Deze muur in de bijkeuken is ontworpen met het oog op maximale efficiëntie. Let op het effectieve gebruik van haken om keukengerei en pannen op te hangen. Let ook op de manier waarop de deksels zijn opgeborgen in het onderste deel van de deur aan de rechterkant. Dit zijn ideeën die u kunt gebruiken in uw bestaande keuken.

Zelfs als u geen ruimte binnen in een muur hebt, kunt u een wandopberger aan uw bestaande muur toevoegen. Twee deuren, gemaakt van %" multiplex met 1x6 of 1x8 "frame" stukken, kunnen aan de muur worden gescharnierd. Planken, geperforeerd hardboard en andere keukengerei rekken kunnen worden gecombineerd om voldoende extra opslagruimte te bieden. Als u niet de hele wand kunt gebruiken, gebruik dan slechts een deel.

Op de volgende pagina's vindt u nog veel meer ideeën om het meeste uit de bestaande opbergruimte te halen; u vindt er extra's voor aan de muur.

Find out more
Back to blog